Nu startar Afrosvenska Akademin

Om två dagar, nämligen på torsdag, börjar äntligen Afrosvenska Akademin. Just nu finns det ett par platser kvar till ledarskapsprogrammet som börjar denna vecka torsdag 29/5. Obs! Föranmälan krävs!!!! Det finns ett begränsat antal platser. Läs mer på Afrosvenska Akademins hemsida!

Ledarskapsprogrammet riktar sig till afrosvenska ungdomar födda eller uppvuxna i Sverige. Vi finns i Stockholm. Du kan delta från 15 år. Maxålder 25 år. Programmet är anpassat så att deltagarna kan jobba eller studera samtidigt.

Har du åldern inne eller har ett barn som har det och du vill att hon/han ska göra något värdefullt med sin tid under sommaren och resten av året ska du uppmärksamma detta!! Vill du att ditt barn ska stärka sin identitet, lära sig om sin historia som de inte får lära sig i den svenska skolan? Vill du att ditt barn ska gå vidare till högre utbildning? Vi ser idag att den afrosvenska gruppen ungdomar som är födda och uppvuxna här trots gratis utbildning är en av de grupper som i minst utsträckning går ut gymnasiet med fullständiga betyg, finns på universitet, högskolor och ute i arbeten. Detta vill vi ändra på!
I höst börjar även ett mentorsprogram.
Afrosvenska Akademin är ett projekt som drivs under Afrosvenskarna i Stockholm och är sponsrat av Arvsfonden. Deltagarna har därför möjligheten till denna kunskapsinvestering gratis!

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt