Nu startar Afrosvenskarnas stadsvandring igen

I samarbete med Kungliga Myntkabinettet så startar stadsvandringen ”I slavhandelns fotspår” igen. Fredagen den 11:e mars går starten. Den mycket uppskattade och populära vandringen tar dig med till platserna där den svenska transatlantiska slavhandeln planerades och leddes, men också där motståndet formades och organiserades.

I slavhandelns fotspår är en stadsvandring som tagits fram av Afrosvenskarnas riksförbund för att öka kunskaperna om Sveriges del i den transatlantiska slavhandeln. Den drivs som en del av projektet Afrofobi – igår och idag, ett projekt som också innehåller en studiecirkel om afrofobi.

Bokning av grupper
Sällskap upp till 30 personer bokar en egen stadsvandring med någon av våra guider.
Tidslängd: 1 h och 30 min
Dag: Bestäms i överenskommelse med beställaren
Plats: Kungliga Myntkabinettet, Slottsbacken 6
Pris: 3000 kr inkl. moms
Kontakta stadsvandring@afrosvenskarna.se för bokning och mer information

Den transatlantiska slavhandeln har avskaffats, men tyvärr lever dess biprodukt, den afrofobiska rasismen, vidare i Sverige och runt om i världen. För att motverka och förebygga afrofobi behövs ökade kunskaper om den historia som lagt grunden för afrofobin som vi ser idag.

I slavhandelns fotspår visar och levandegör den roll som Sverige haft i den transatlantiska slavhandeln och som är roten till vår tids afrofobi. Stadsvandringen visar hur svenska statliga institutioner, köpmän, politiker, och vetenskapsmän alla spelade en roll i den transatlantiska slavhandeln.

Stadsvandringen tar med dig till platserna där den svenska transatlantiska slavhandeln planerades och leddes, men också där motståndet formades och organiserades. Den kombinerar historiska fakta om Sveriges förflutna som en slavhandlarnation med inblick i individuella livsöden. I slavhandelns fotspår vänder sig till alla som vill lära sig mer om rasismens historia i Sverige och passar lika bra för gymnasieklasser som vuxengrupper. Den är en oförglömlig upplevelse och ett viktigt bidrag till kampen mot afrofobin.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt