Tips för nomineringar till Katarina Taikon-priset

Ni har väl inte missat att det går att nominera projekt, enskilda personer eller föreningar till Katarina Taikon-priset? Priset delas ut av Stockholms stad med syfte om att uppmärksamma och belöna de människorättsförsvarare som genom sitt arbete främjar och skyddar de mänskliga rättigheterna i Stockholm.

Från Afrosvenskarnas riksförbunds sida vill vi lyfta fram några delar av vår verksamhet samt personer som absolut bidrar till skydda och främja mänskliga rättigheter:

I slavhandelns fotspår 6 maj

Faaid Ali-Nuur

 

 

 

 

 

Stadsvandringen I slavhandelns fotspår – en stadsvandring som tar upp Sveriges roll i den transatlantiska slavhandeln och som ger ökade kunskaper om den historia som lagt grunden för afrofobin som vi ser idag. Stadsvandringen är en del av projektet Afrofobi igår och idag, ett projekt som drivs av Afrosvenskarna i Stockholm. Projektledare är Faaid Ali-Nuur.

 

AFROSVENSKAR_talesperson_kitimbwa

Kitimbwa Sabuni

 

 

 

 

 

 

Kitimbwa Sabuni är samordnare och talesperson för Afrosvenskarnas riksförbund. För många människor personifierar han förbundets verksamhet. Det arbete som Kitimbwa har gjort i många år och fortfarande gör för förbundet går inte att sammanfatta i en mening men några exempel är: Afrosvenska agendan (inför riksdagsvalet 2014), studiecirkelledare för studiecirkeln Afrofobi igår och idag och arbete med öppet brev till SVT.

 

Marie Cham, ordförande i Afrosvenskarna i Stockholm

Marie Cham, ordförande i Afrosvenskarna i Stockholm

 

 

 

 

 

 

 

Afrosvenskarna i Stockholm är en lokalavdelning/förening inom Afrosvenskarnas riksförbund. Föreningen står bakom ett flertal olika verksamheter och projekt, bland annat Afrosvenska Akademin, Afrofobi igår och idag och evenemangsserien Black Beauty (som skapats och drivs av Marie Cham och Gina Manzizila). Afrosvenskarna i Stockholm erbjuder genom sitt arbete och sin lokal på Bohusgatan 25 en gemenskap för afrosvenskar samt en plats där människor kan få kunskap om frågor som är viktiga för den afrosvenska befolkningen.

Detta är bara några av de tips på verksamheter, projekt eller personer som vi tycker är värda att uppmärksammas lite extra. Självklart finns det många fler exempel som går att lyfta fram. Har du några andra favoritprojekt eller favoritpersoner inom förbundets verksamheter blir vi lika glada om du väljer att nominera dessa. Nominera till Katarina Taikon-priset 2016 via webben mellan den 16 maj och 4 juli.

 

Katarina Taikon-priset instiftades 2015 av Stockholms stad. Priset som är 100 000 kronor är en årlig påminnelse om att det görs fantastiska insatser för att stärka de mänskliga rättigheterna i vår stad. Syftet med priset är att uppmärksamma och belöna de människorättsförsvarare som genom sitt arbete främjar och skyddar de mänskliga rättigheterna i Stockholm.

 

Recommended Posts
Comments

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt